Mulla on nyt virallisesti agikoira:) Hilppa starttasi kooikkeriyhdistyksen kisoissa 13.1, tuloksena yliaika 5 (kepeiltä) ja hylly. Täytyy sanoa, että tuloksista huolimatta olin aivan järkyttävän onnellinen!

Etukäteen jo tiesin, että jos kepit menee treeneissä 80% varmuudella, niin todennäköisesti kisoissa ne ei mene sitten laisinkaan. Pari päivää ennen kisoja tajusin myös, että H saattaa alkaa panikoimaan (uusi halli, keinonurmipohja, uudet esteet, minun jännitys, paljon koiria, puoleen vuoteen ei olla edes näyttelyissä käyty... lista on loputon) ja kuvittelin kuinka ensimmäisen esteen jälkeen H alkaa nuuhkii maata ja kiinnostus yhdessä tekemiseen loppuu siihen... Sanomattakin on varmaan selvää, että edellisenä yönä en nukkunut silmänräpäystäkään... ( kun sitä univelkaa ei muutenkin kertyis pienen lapsen äitinä...)

Kisapaikalla H aluksi nuuhki kaiken mahdollisen ja olin jo varma, että tää on nyt sit tässä. Mittauksessakin H vähän jännitti, saatiin kuitenkin selkeästi mediksi mitattua (tosin tuomari pahoitteli, ettei millään pystynyt saamaan H:sta miniä...  minua ei hirveästi harmittanu, kun se säkä nyt on kuitenkin 39cm...)  Mutta sitten: kun päästiin lämmittelyesteitä kokeilemaan, niin HILPPA meni hienosti! A:llekin otti hienot 2on2off kontatkit ja kepit meni kuin vettä vain! HUIPPUA!

Eka rata oli varsin kiva ykkösten rata, muutamia puolenvaihtoja, muuten aika nopeaa rallattelua. Kontaktit otin pysäyttämällä- turhaankin, koska Hilppa meni ne hienosti. Kepeillä sitten joku kummallinen mielenhäiriö ja Hilppa lopetti täysin kesken. Lopulta sain sitten sen aloittamaan uudestaan ja loput menikin ihan vauhdilla. Takaaleikkaukset HIlppa kesti hienosti ja vauhtiakin oli ihan kohtuudella! Ja miekin muistin radan loppuun asti! Muut tuntuivat olevan kovin pahoillaan tuosta nollaradan pilanneesta keppien sähläyksestä, mutta mie olin vaan NIIIN onnellinen ja iloinen ekasta startista:)

Toinen rata oli muuten kiva, mutta jo etukäteen tiesin, että A:n alla oleva putki aiheuttaa meille harmaita hiuksia... H kun on aika suuresti kontaktihirmu. Jo ennen A:ta olin vähän myöhässä ohjauksessa ja sitten A:n jälkeen pasmat meni täysin sekaisin ja sinne A:lle han se sitten hypyn jälkeen karkasi=hylly. Loppuradassakin olis ollu parantamista, mm. kepit meni taas ihan päin pyllyä. Loppuradasta Hilppa kuitenkin IRTOSI minusta n. 5 metrin päähän ja kävi itseksensä hyppimässä yhden esteen ennen putkeen tuloa:) Tuota ei ole IKINÄ tapahtunut treeneissä, joten ilmeisesti kisajännitystä koirallakin. Minusta se oli kuitenkin vaan hyvä, irtoamista kun H ei kauhean hyvin ole hallinnut....

Treeneissä kokeilin, että irtoisko sielläkin... ja kyllä: Hilppa eteni n. 4 metrin päässä minun edellä ja haki itsenäisesti hyvin esteet- minun pysähtymistä H ei kestä, mutta irtoamisongelma onkin siis ajan saatossa lievittynyt ja nyt pitää vaan itse muistaa antaa koiralle mahdollisuus tehdä itse- jos mie aina vien sen sinne esteelle, niin eihän se koskaan opikaan irtoamaan:) Keppejä tehtiin ja oikealta ohjattuna meni tosi kivasti, vasemmalta vaihdellen. Myös putkeen irtoamista tehtiin ja yritin nyt tuota putkea vahvistaa, ettei aina karkais sinne kontakteille...

Yhtäkaikki. Kisat oli kivat, tosi mukava oli nähdä kooi-ihmisiä! Hilppa selkeesti tykkää agilitystä jo niin kovasti, että se ylittää tuon jännityskynnyksen. Tästä on hyvä aloittaa, jos vaikka Joensuuhun uskaltautus kisaamaan???