Eilen sitten aloitettiin haukkumisen vähentäminen. Ja siihen tarvittiin vaan neljä 5 minuutin harjoitussarjaa ja neiti oli lähes haukuton! Arvaa harmittaako, etten ole aiemmin "jaksanut" haukkua karsia pois!

Ensimmäisellä harjoitussarjalla Hilppa oli ihan ihmeissään. Ei tajunnut ollenkaan mistä on kyse ja siinä sitten kymmenen minuuttia harjoiteltiin ilman palkintoa- aina kun haukahti, käännyin pois ja kiinnitin huomioni muualle. Hilppa oli kyllä lystikäs, kun se aina hakeutu eteen istumaan ja kun sekään ei auttanut huomion saamiseen, alkoi tulla sivulle istumaan ja ihan viimesenä jopa itse korjaamaan sitä sivuasentoa- teki melkein mieli palkata koira siitä korjaamisesta, kun se ei aiemmin ole ilman apuja muuttanut asentoaan...

Lopulta väsyttämistaktiikka onnistui ja saatiin muutama maahanmeno ilman ääntä. Sain samalla käskytkin menemään perille kuiskaamalla;) Siihen oli hyvä lopettaa- seuraava sarja tunnin päästä menikin jo niin, että keskimäärin joka kolmas maahan meno tuli haukun kanssa. Lopulta illalla enää joka kahdeksas maahanmeno/istumaan käynti oli haukun kanssa ja keskittyminen tekemiseen oli ihan erilaista kuin ennen. Hyvä taas jatkaa;)